Σύστημα συναγερμού

   Ορισμός


    Με τον όρο αυτό εννοούμε κάθε σύστημα το οποίο στέλνει ηχητικά και οπτικά σήματα τοπικά, όπως επίσης και κωδικοποιημένα σήματα σε απομακρυσμένο κέντρο Λήψεως Σημάτων, όταν επιχειρηθεί παραβίαση του οπλισμένου συστήματος. Η αποστολή των κωδικοποιημένων σημάτων πραγματοποιείται είτε με ενσύρματο τρόπο όπως διαμέσου τηλεφωνικής γραμμής (DΙΑL UP PSTN– ISDN – ευθεία γραμμή ΟΤΕ κ.ά ) είτε με ασύρματο τρόπο όπως διαμέσου δικτύου κινητής τηλεφωνίας ( GSM 900 – DCS1800 κ.ά.)

 

   

   Σύντομη περιγραφή συστήματος


   Ο χώρος που θέλουμε να προστατεύσουμε χωρίζεται σε ζώνες ανάλογα με τη χρήση τους και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να υπολογίσει ο σύμβουλος ασφαλείας.

 

 

 

  Σύνθεση συστήματος

Ένα τυπικό σύστημα συναγερμού αποτελείται συνήθως από:

   

 

1. Κεντρική Μονάδα Ελέγχου (Control Unit).

   Η Κεντρική Μονάδα Ελέγχου Συναγερμού αποτελεί την καρδιά του συστήματος, αφού μέσω αυτής ελέγχονται και τροφοδοτούνται όλες οι περιφερειακές συσκευές (ανιχνευτές, χειριστήρια, συσκευές αναγγελίας, σειρήνες κλπ.). Ο έλεγχος του χώρου με τους ανιχνευτές, επιτυγχάνεται με την κατανομή του συστήματος σε ζώνες. Οι διάφορες ζώνες, που αποτελούνται από την καλωδίωση και τον αισθητήρα, και που θα πρέπει να είναι μοναδικός για κάθε ζώνη, προγραμματίζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου και του χρήστη (π.χ. ζώνη ελέγχου κεντρικής εισόδου). Η Κεντρική Μονάδα Ελέγχου έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού και ελέγχου μέσω τηλεφωνικής γραμμής με τη χρήση Η/Υ (Download). Έτσι, επιτυγχάνεται αφ’ ενός τροποποίηση του προγραμματισμού, αν το ζητήσει ο χρήστης και αφ’ ετέρου διάγνωση και σε πολλές περιπτώσεις άμεση αποκατάσταση δυσλειτουργιών. Περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένη τροφοδοτική διάταξη με επαναφορτιζόμενο συσσωρευτή ξηρού τύπου, ώστε να επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ακόμη και σε πολύωρες διακοπές της κύριας τροφοδοσίας (220V).

 

 

2.Το πληκτρολόγιο

 Οι χειρισμοί του συστήματος επιτυγχάνονται μέσω των πληκτρολογίων που τοποθετούνται κοντά στις κύριες προσβάσεις του χώρου (π.χ. κύριες είσοδοι, είσοδοι garage, κλπ.) ή διαμέσου τηλεχειριστηρίου. Σε περίπτωση παραβίασης του συστήματος η Κεντρική Μονάδα Ελέγχου προβαίνει σε μία σειρά διαχείρισης ενεργειών όπως αποστολή κωδικοποιημένων σημάτων σε Κέντρο Λήψεως Σημάτων, ενεργοποίηση τοπικής σειρήνας, ενεργοποίηση συστήματος παραγωγής καπνού και πολλές άλλες ενέργειες αναλόγως των δυνατοτήτων και του προγραμματισμού που επιθυμεί ο χρήστης.

 

 

  

   Αισθητήρες ανιχνευτών

1. Αποτελεί το πρώτο στάδιο προστασίας του συστήματος και περιλαμβάνει:
   Μαγνητικές Επαφές (παγίδες), που αποτελούνται από ένα μαγνήτη και μία επαφή. Τοποθετούνται στα ανοίγματα (πόρτες, παράθυρα) για την περιμετρική προστασία του χώρου.

 

     

2. Ανιχνευτές κίνησησης:

 (παθητικών υπέρυθρων, μικροκυματικούς, διπλής τεχνολογίας) για εσωτερική παγίδευση του χώρου. Οι ανιχνευτές ελέγχουν τη μεταβολή της κατάστασης (κίνησης, θερμοκρασίας κ.ά.) και δίνουν συναγερμό.

 

 

 

3. Άλλους τύπους ανιχνευτών:

που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση, όπως αντικραδασμικοί, ανιχνευτές θραύσης υαλοπινάκων, πυρανιχνευτές, διακόπτες προσωπικής απειλής κ.ά.

 

 

 

 

7. Σειρήνες Παραγωγής Ήχου (Audible Alarm Sirens), μπουτόν πανικού προσωπικής απειλής κ.ά.

 

 

 

     
     

 

2. Μονάδα Κωδικοποιημένης Ψηφιακής Μετάδοσης Σήματος Συναγερμού σε 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων , ενσωματωμένη ή όχι στην Κεντρική Μονάδα Ελέγχου του συστήματος.

 

  IT MINI 
     

3. Μετασχηματιστής 230/16.6V 35VA.

 


 

Επικοινωνία

Μεσολογγίου 22 Τριανδρία, Θεσ/νίκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6945 380 398
2310 909 619

Υπεύθυνος Επικοινωνίας :         Πέτρος Αμπατζίδης

Βρείτε μας στο..